APK Keuring:

Auto Service Houten heeft alles in huis om een goede APK Keuring uit te voeren. Wij beschikken over een uitgebreide werkplaats met actuele apparatuur om uw voertuig van alle merken optimaal te kunnen keuren, onderhouden, resetten en uit te lezen. Ook zijn wij voor uw APK in Houten gecertificeerd om uw airco te vullen. De medewerkers van Auto Service Houten doen er alles aan om uw auto perfect te onderhouden en te repareren.

Wat is een APK keuring?

Welke eisen worden gesteld voor de APK en hoe bereid ik mijn auto daarop voor?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring. Tijdens de keuring beoordeelt een keurmeester je auto op verkeersveiligheid, milieu en registratie. De APK is een momentopname en geeft een beeld van de technische staat van een auto op het moment van de keuring. Een geldige APK is dus geen garantie dat je de rest van het jaar veilig met de auto kunt blijven doorrijden.

 

Waar wordt op gecontroleerd tijdens een APK keuring?

Bij de APK wordt een auto beoordeeld op de volgende onderdelen:

  • de verkeersveiligheid (remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie)
  • het milieu (uitstoot van uitlaatgassen)
  • de registratie (de kilometerstand, het voertuigbewijs, identificatienummer en de gebruikte brandstof)

 

Waarom vindt de APK keuring plaats?

Een APK keuring voorkomt dat er gevaarlijke situaties ontstaan met voertuigen die te onveilig zijn om nog aan het verkeer deel te nemen. Bovendien beschermen we op deze manier het milieu: auto’s en bussen die teveel schadelijke stoffen uitstoten, worden afgekeurd.

 

APK afgekeurd of goedgekeurd?

Afgekeurd na APK: wat nu?

Blijkt uit de APK-keuring dat je auto gerepareerd moet worden, dan wordt de wagen afgekeurd. Je hebt vervolgens twee maanden de tijd om de auto te laten herstellen. In de tussentijd mag je alleen met de auto rijden wanneer je onderweg bent naar de garage.

onderhoud
banden-service-auto
apk